Het Sociaal Restaurant opent elke woensdagmiddag haar deuren omstreeks 12 uur. Iedereen kan aansluiten en aanschuiven aan tafel tussen 12 uur en 12.30 uur. Het maaltijdgebeuren zal doorgaan in de feestzaal van het woonzorgcentrum Heilig Hart.

Ook kan er na de maaltijd nog nagebabbeld worden en start vanaf woensdag 6 april een ruim aanbod aan activiteiten op woensdagnamiddag.

Het Sociaal Restaurant wil een ontmoetingsplaats zijn waar men terecht kan voor een goedkoop, gezond en gevarieerd middagmaal. Iedereen is er welkom voor een warme maaltijd, maar ook voor een babbel en om nieuwe mensen te leren kennen. De maaltijd, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht, kost 7 euro.

Mensen gesteund door het OCMW kunnen rekenen op een vermindering en betalen 3 euro. Voor de warme maaltijd dient wel op voorhand ingeschreven te worden.

Het Sociaal Restaurant zal later deel uitmaken van het grotere Lokaal Dienstencentrum 'De Geburen', dat zal openen op 6 april 2016. Met de naam 'De Geburen' wil men verwijzen naar de buurtgerichte aanpak van dit initiatief. Dit houdt concreet in dat we het aanvullend dienstenaanbod op zulke manier willen aanbieden waardoor hulp, ondersteuning en zorg voor iedereen bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar wordt.

Hierdoor wordt het welzijn van iedere Nijlenaar gewaarborgd, met extra aandacht voor mensen met hulp- of zorgvragen om hen bij te staan in hun dagelijkse leven. Het initiatief heeft ook een preventieve component, door bijvoorbeeld infosessies te organiseren kan de zelfstandigheid van gebruikers verhogen en kan het netwerk rondom de persoon versterken.

Om alle krachten op lokaal vlak te bundelen is er een samenwerking tussen Wzc Heilig Hart, het OCMW, basisschool Goezo! Kerkeblokken en de gemeente Nijlen.

Wat dit project zo anders en vernieuwend maakt, is dat het zich specifiek richt op de maatschappelijk kwetsbaren uit de omgeving. 'Zo willen wij niet enkel de senioren aanspreken zoals je vaak ziet in andere dienstencentra, maar willen wij gaan voor een brede sociale mix aan mensen die we ontvangen.

Uiteraard is iedereen uit groot Nijlen hier welkom', vertelt coördinator Lisia Beullens over dit project. Het project overtuigde alvast de provincie Antwerpen waardoor zij dit idee ondersteunen met een projectsubsidie.

Het nieuwe Dienstencentrum is nog op zoek naar vrijwilligers die in de toekomst activiteiten willen organiseren en/of begeleiden. Bent u goed in een bepaalde activiteit en wilt u dit met andere mensen delen, neem dan contact op met Lisia Beullens.

Ook voor verdere vragen omtrent het Sociaal Restaurant en het Dienstencentrum, kan u steeds bij haar terecht. Inschrijven voor de maaltijd kan ter plaatse, telkens ten laatste op de woensdag de week voor dat u wilt gaan eten (maandagnamiddag, woensdag een hele dag, donderdagvoormiddag en vrijdagnamiddag).

LDC.Nijlen@zusters-berlaar.be of 0479/58 49 77  Sociaal Restaurant – WZC Heilig Hart, Kerkeblokken 11, Nijlen